Healing Being
Genezing door Inzicht
Energetische Healing en Reiki
Home
Wie ben ik?
Hooggevoelig
Energetische Healing en Reiki
Holistische benadering
Contact
Beeldspraak
 
Energetische healing

Wat is energetische healing?

Energetische Healing is een term voor elke vorm van therapie die de energiecentra in ons fysieke of subtiele lichaam beïnvloed, om de balans te herstellen en ons zelfhelende vermogen aan te spreken en opnieuw in werking te stellen. Healing betekent letterlijk 'genezing' of 'heel worden'. Energetische healing houdt in dat je het menselijk energieveld weer heel maakt, daar waar blokkades of verstoringen aanwezig zijn.

Een aantal bekende(re) therapieën welke onder de verzamelnaam "energetische healing" genoemd zouden kunnen worden, zijn bijv.: Reiki, (voet)Reflexologie, Kinesiologie en Acupunctuur. Maar onder energetische healing worden ook minder bekende natuurlijke therapieën verstaan, zoals: Aura-en Chakra healing, Bloesemremedies, Edelstenen Healing, Kleurentherapie, Spirituele Genezing en andere vormen van lichaamswerk.


Energetische Healing-beoefenaars zijn meestal getraind in een aantal verschillende genezingswijzen en combineren deze op hun eigen unieke manier. Velen combineren intuïtieve gaven met hun praktische en theoretische vaardigheden.


Energetische healing is een holistische benadering die verder kijkt dan het fysieke, om de subtiele energiesystemen (meridianen, aura en chakra's) te beïnvloeden, omdat daar de oorzaak van de ziekte gevonden kan worden. Trauma, emotionele- en mentale stress, onwaarachtige overtuigingen, lichamelijke ongemakken, stress door de omgeving en overige blokkades die onze persoonlijke groei tegenhouden, kunnen opgeslagen worden in de energievelden van ons lichaam. Hierdoor ontstaat er een verstoring in onze capaciteit om werkelijk ons volledig potentieel te kunnen leven.

Energetische healing stimuleert het genezingsproces door energieblokkades op te laten lossen, de energie te herstellen en weer opnieuw in balans te brengen, zodat het lichaam in staat wordt gesteld om zijn zelfhelende vermogen te gaan gebruiken. Het kan ook helpen om bepaalde zaken aan het licht te brengen, voordat deze zich manifesteren in de vorm van pijn of storingen in het lichaam. Healing opent ons bewustzijn voor de gebieden waar we aan zouden kunnen werken om onszelf blijvend in balans te brengen en gezond, harmonieus & vitaal in het leven te kunnen staan.
   Reiki


Even kort iets over Reiki:


Reiki is een andere naam voor "universele levenskracht".
Een Reiki behandeling is een vorm van alternatief genezen (helen), die meestal als handoplegging wordt uitgevoerd. Het is een energetische,
holistische geneeswijze. Reiki bezit een zekere intelligentie, wat inhoudt dat er universele levenskracht gaat naar de plaats in het lichaam waar het het hardst nodig is. Reiki is een krachtige helingsmethode die zowel op lichamelijk, geestelijk, emotioneel en spiritueel niveau werkt. Reiki ontgift het lichaam, zorgt voor een complete ontspanning en heft blokkades op die aanleiding geven tot lichamelijke klachten. Reiki is echter geen vervanging voor de reguliere geneeskunde, maar kan wel als aanvulling daarop werken.
 
HomeWie ben ik?HooggevoeligEnergetische Healing en ReikiHolistische benaderingContactBeeldspraak