Healing Being
Genezing door Inzicht
Wie ben ik?
Home
Wie ben ik?
Hooggevoelig
Energetische Healing en Reiki
Holistische benadering
Contact
Beeldspraak


Mijn naam is Simone, ik ben geboren in 1965 in Amsterdam en woon nu, met mijn drie kinderen, in een klein dorpje net buiten de stad.

Sinds mijn jeugd heb ik altijd het gevoel gehad dat ik 'anders' was. Sinds 2003 weet ik dat daar een naam voor is, nl.: "hooggevoelig" (oftewel H.S.P., High Sensitive Person). Het vele lezen over dit onderwerp en het volgen van een speciaal daarop afgestemde training, heeft er toe bijgedragen dat ik mezelf beter heb leren begrijpen en accepteren.

Hieraan voorafgaand heb ik zo'n 20 jaar intensief gezocht naar wie ik ben (en daar ben ik nog steeds mee bezig). Hiervoor heb ik allerlei daarmee samenhangende opleidingen, trainingen, cursussen en therapieën gevolgd. Ik heb veel geleerd van alle ervaringen die ik heb gehad in mijn leven en gezien de hoeveelheid en intensiteit van al deze 'zaken', ben ik van mening dat ik tot nu toe in dit ene bijzondere leven al meerdere levens heb geleefd, echter ondanks alle opgedane wijsheid, blijf ik immer "under construction" (net als deze site).
 

Sinds 1989 ben ik een sannyasin van "Osho" geworden, dat is een initiatie van een Verlichte meester uit India. Ondanks dat Osho niet meer op deze aarde aanwezig is in zijn lichaam, heeft hij wel een stuk of 300 boeken en video's achtergelaten en zijn Ashram in India, Poona, wordt nog steeds druk bezocht (zie ook www.osho.com) door allerlei mensen vanuit alle landen in de wereld, die op zoek zijn naar zichzelf. Op zoek naar wie ze zijn.
"Sannyass nemen", zoals dat heet, betekent dat je een nieuw begin maakt met als doel om helemaal vrij te worden van conditioneringen die je opgelegd zijn door je opvoeders, leraren op school, e.a.

Je begint dit leven als een schoon blad (wat in India "tabula rasa" wordt genoemd), maar door de invloed van andere mensen leer je onderscheid te maken tussen 'jezelf' en de 'ander', terwijl je dit onderscheid van nature niet maakt. Daardoor ontstaat verdeeldheid of afgescheidenheid, eerst tussen jou en de ander en daarna ook binnen in jezelf, je hebt daardoor regelmatig een gevoel van niet heel zijn, alsof je iets mist in je leven of in jezelf.

Vervolgens ga je manieren zoeken om dat gevoel van gemis 'op te vullen' en daar raak je dan aan verslaafd. Je zou kunnen zeggen dat je verslaafd raakt aan 'doen', aan 'handelen' of 'bezig zijn', maar eigenlijk is het dus verslaafd zijn aan 'opvullen'. Het is daardoor voor de meeste mensen moeilijk geworden om een tijd stil te zitten en niets te doen. Het opvullen wordt een noodzakelijke handeling om te kunnen ontsnappen aan dat wat er is als er niets is, want dat niets, die leegte, is eng, dat kennen we niet (meer). Daar komt bij dat het Ego oftewel de persoonlijheid, of dat wat je 'jezelf' noemt, bestaat bij de gratie van die verslaving. Zonder verslaving, geen persoon. Wel een menselijk lichaam, maar geen identificatie met een persoonlijkheid.

                                                                        


Staat het 'ik' in een directe verbinding met "ik wil"? Ik wil wel of ik wil niet. Is er nog steeds een 'ik' zonder "ik wil"? Of is er dan alleen het Bewustzijn dat overblijft als er geen 'willen' meer is? Dat Bewustzijn wat een Verlichte "ik" noemt, maar heel wat anders is dan de "ik" waar de niet-ontwaakte persoon het over heeft.

"Verslaafd zijn" is een interessant gegeven. Ik ben zelf ook aan veel verschillende dingen verslaafd geweest of nog steeds, maar nu dan "alleen nog" aan bepaalde manieren van denken en de gevoelens die deze teweeg brengen.
Als we nadenken over het begrip "verslaving", dan denken we meestal in eerste instantie aan alcohol & drugs en, als we een beetje meer bekend zijn met het onderwerp, ook aan: gokken
, sex, eten/niet eten, relaties en werken. Maar al deze op het oog verschillend lijkende verslavingen komen voort uit één en dezelfde bron, namelijk het gevoel dat je iets mist, dat er iets niet oké is aan dat wat er nu is, zoals het nu is. "Wat het ook is, het is niet wat ik wil en daarom moet ik iets doen of nemen om dat wat ik nu ervaar te veranderen", is zo'n beetje waar de achterliggende gedachte of intentie op neer komt.
Maar je kunt ver-slaving eigenlijk overal om je heen zien, want het gebeurt ook op minder voor de hand liggende manieren in de maatschappij. Het werken voor geld, voor een baas bijvoorbeeld, is ook een vorm van slavernij, van afhankelijk zijn, waar deze maatschappij ons toe heeft gedwongen.


 
 

Een mooie tekst van J.W. von Goethe (1749-1832) is: "Niemand is hopelozer verslaafd dan zij die onterecht geloven vrij te zijn". Maar waar doelde Goethe op toen hij deze uitspraak deed? Ging dat over de monetaire maatschappij of doelde hij op de mens die een slaaf is van zijn eigen gedachten?
Ook een mooie uitspraak van Goethe is: "Men moet de waarheid telkens weer herhalen, want om ons heen wordt ook de dwaling voortdurend gepredikt".


HomeWie ben ik?HooggevoeligEnergetische Healing en ReikiHolistische benaderingContactBeeldspraak